KEI ondersteunt maatschappelijke stage in Papoea

KEI vindt onderwijs belangrijk, voor haar eigen medewerkers maar ook voor scholieren in Nederland en Papoea.

Leerlingen van het Wolfert Tweetalig zetten zich in voor scholen in Papoea Nieuw Guinea tijdens hun maatschappelijke stage. KEI draagt hier graag een steentje aan bij. Bekijk hier de volledige ‘aftermovie’ van het bezoek in het voorjaar.

De veertien Rotterdamse scholieren zetten zich in voor hun leeftijdgenoten op Papoea. Ze zamelen niet alleen geld in, maar hebben ook twee weken lesgeven op school. Papoea is de westelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea, dat bij Indonesië hoort. Papoea is een nog weinig ontwikkeld, dun bevolkt gebied. ”

Op het Wolfert Tweetalig doen leerlingen in het jaar voor hun eindexamen een maatschappelijke stage”, vertelt Matthieu Lapré, die op het Wolfert van Borselen College werkt. “Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Ik ken het eiland Papoea, omdat mijn vader daar is geboren. De school die we daar helpen heeft letterlijk niets. Geen water, geen elektriciteit, geen boeken. Docenten geven les uit hun hoofd.”

“Vorig jaar hebben we een waterton op het terrein gezet, een waterput aangelegd en boeken gekocht. Dit jaar hebben we een begin met de aanleg van elektriciteit, zodat we volgend jaar laptops kunnen aanschaffen. Nu moeten leerlingen examen doen op een laptop van de staat, terwijl ze die nooit eerder hebben gebruikt.”