De zorgadministratie uitbesteden

Met een goede zorgadministratie worden alle gegevens bij de geleverde zorg vastgelegd. Het begint allemaal bij de inschrijving van een patiënt of cliënt. Zijn of haar persoons- en verzekeringsgegevens worden vastgelegd in het Elektronisch Patiënten Dossier. In sommige gevallen kan dit ook het Elektronisch Cliënten Dossier zijn. Wanneer de diagnose is gesteld, wordt deze toegevoegd aan het dossier in de vorm van een zorgproduct.

Het complete dossier van een patiënt bestaat verder nog uit:

  • De behandelaar;
  • Een begin- en einddatum;
  • Het ontslag.

Hieronder vindt u meer informatie over het toezicht binnen dit proces en hoe de declaratieverwerking plaatsvindt.

Horizontaal toezicht in de zorg

Om meer controle te houden op zorguitgaven en de rechtmatigheid te controleren van deze uitgaven is Horizontaal toezicht in het leven geroepen. Met dit toezicht worden uitgebreide risicoanalyses uitgevoerd en een interne controle van de declaratieprocessen. Dit alles zorgt voor een betere zorg en snellere verantwoording.

Declaratieverwerking in de zorg

Wanneer de zorg is afgerond en de patiënt is ontslagen, dan wordt de declaratie in de meeste gevallen direct doorgestuurd naar de zorgverzekeraar. In sommige gevallen gaat de declaratie eerst naar de gemeente of naar het zorgkantoor van de patiënt.

Als de declaratie voldoet aan de gestelde eisen van de zorgverzekeraar worden de gemaakte kosten uitbetaald aan de zorgaanbieder. Dit hele proces klinkt eenvoudig, maar vereist een hoop administratief werk en is erg fout gevoelig.

Wij nemen dit hele proces uit handen. Wil je meer informatie hier over? Neem dan contact met ons op.

Of bekijk onze diensten pagina > 

Wij staan u graag te woord.

De koffie staat klaar!

Contact

 

Bekijk nu onze diensten.

Diensten